Marek na dopingu!!

Dyskusje na temat biegów narciarskich.

Biegi narciarskie

Postprzez Masha Śro Mar 10, 2010 8:03 pm

Kornelia Marek wpadła na dopingu podczas IO w Vancouver. I co Wy na to? Mnie wmurowało w ziemię... :?
Мария Юрьевна Шарапова Lindsey Caroline Vonn Magdalena Neuner Laura Robson Jelena Janković Victoria Azarenka
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Dołączenie: Pią Gru 12, 2008 5:11 pm
Miejscowość: okolice Słupska

Re: Biegi narciarskie

Postprzez Mateusz Śro Mar 10, 2010 8:05 pm

Jestem w szoku, mam nadzieję, że nie odbiorą Polkom 6. miejsca w sztafecie, wtedy reszta dziewczyn nie dostanie stypendium.
Biegnij Justysiu!. Szybciej, szybciej, biegnij.
Awatar użytkownika
Mateusz
Mistrz Olimpijski

Dołączenie: Pon Lis 20, 2006 5:39 pm
Miejscowość: Oleśnica

Postprzez forresty Śro Mar 10, 2010 8:06 pm

NO to panna kornelija pozamiatała.... jak się potwierdzi próbka B to będzie wielki wstyd po prostu. brak słów normalnie. Dała przeciwnikom do ręki granat którym teraz będą ciskac w polskie biegi i kowalczyk zwłaszcza bo łatka polek - dopingowiczek na pewno zostanie. Justynę na oficjalnej stronie igrzysk też wyszczególniono ze wzgl na historię z tym lekiem i zawieszeniem.
forresty
Junior młodszy

Dołączenie: Wto Lut 16, 2010 8:05 am

Postprzez zdzichu Śro Mar 10, 2010 8:07 pm

Mnie też zamurowało kto by się spodziewał tego czyli ją mamy z głowy na kilka sezonów
zdzichu
Ostrzeżenie

Dołączenie: Sob Lut 27, 2010 10:29 am

Postprzez Mateusz Śro Mar 10, 2010 8:07 pm

Teraz wszyscy przeciwnicy Kowalczyk będą mówić, że oskarża Bjoergen, a sama nie widzi co się dzieje na jej podwórku :mrgreen:
Awatar użytkownika
Mateusz
Mistrz Olimpijski

Postprzez komando77 Śro Mar 10, 2010 8:08 pm

A mi oczy otworzyły się z zaskoczenia. Widzę, że jej wyniki mają być skasowane. No to po stypendium dla Maciuszek i Jaśkowiec. Wszyscy byli pod wrażeniem jej biegu, teraz wiemy, dlaczego było tak dobrze.
Jeszcze można się łudzić, że próbka B pokaże co innego.
komando77
Młodzieżowiec

Dołączenie: Czw Mar 26, 2009 10:25 am
Miejscowość: Warszawa

Marek na dopingu!!

Postprzez Fan Śro Mar 10, 2010 8:09 pm

Kornelia Marek biegała na igrzyskach olimpijskich na dopingu! Próbka A wykazała, że szprycowała się EPO. Jeśli badanie się potwierdzi, Marek zostanie zawieszona na dwa lata, a jej wyniki z Vancouver wymazane. To cios dla koleżanek ze sztafety, które zostaną zdyskwalifikowane i stracą stypendium!

"Kola", jak nazywana jest Kornelia Marek, od lata pozostawała w cieniu Justyny Kowalczyk. Igrzyska były doskonałą okazją na zaprezentowanie się szerszej publiczności i wychylenie się zza pleców Kowalczyk. I rzeczywiście, 24-letnia biegaczka wstrzeliła się z formą na Vancouver.

Wiadomość o dopingu Kornelii Marek uderza przede wszystkim w koleżanki ze sztafety. Stypendium to sprawa drugorzędna dla liderki polskiej reprezentacji Kowalczyk, ale dla Pauliny Maciuszek i Sylwii Jaśkowiec to niemal być albo nie być. Pozbawione tego podstawowego źródła pieniędzy obie biegaczki nie będą mogły spokojnie myśleć o kontynuowaniu kariery.

Doping u Kornelii Marek to tak naprawdę pierwszy przypadek stosowania niedozwolonych środków na igrzyskach w Vancouver. Co prawda znaleziono pseudoefedrynę u Lubomira Visnovskiego, ale słowacki hokeista obronił się tłumaczeniami o stosowaniu leków na grypę.

źródło:eurosport.pl
Fan
Junior

Dołączenie: Śro Gru 03, 2008 7:36 pm

Postprzez Mateusz Śro Mar 10, 2010 8:10 pm

Wątpię, aby próbka B pokazała co innego. Tylko w bardzo nielicznych przypadkach zdarza się, żeby próbka A wskazała co innego niż B.
Awatar użytkownika
Mateusz
Mistrz Olimpijski

Postprzez zdzichu Śro Mar 10, 2010 8:12 pm

Ale po co ona szła w to bagno nierozumie wogóle sportowców którzy sięgają po doping co im to daje jak w tej chwili sa skuteczne te testy wieć i tak małe szanse są na powodzenie
zdzichu
Ostrzeżenie

Postprzez komando77 Śro Mar 10, 2010 8:13 pm

Mateusz napisał(a):Wątpię, aby próbka B pokazała co innego. Tylko w bardzo nielicznych przypadkach zdarza się, żeby próbka A wskazała co innego niż B.

Dlatego napisałem, że można się łudzić.
komando77
Młodzieżowiec

Dołączenie: Czw Mar 26, 2009 10:25 am
Miejscowość: Warszawa

Postprzez RakuNH Śro Mar 10, 2010 8:13 pm

Jak ktoś zna historię to wie że Justyna nie było na dopingu tylko za późno zastosowała lek który można stosować ale nie podczas startów. Znaczy jak tak to pamiętam, jeśli się mylę to niech mi przypomni o co wtedy chodziło.

A Kornela stosowała EPO... moje złe przeczucie zaczęło się od fotek na NK :roll:
To jest właśnie schemat,prawdziwej miłości. Masz jakieś ale?masz jakieś wątpliwości? Z Hutnikiem jestem,na wieki wieków. Ze swoimi słowami,licz się człowieku.
Awatar użytkownika
RakuNH
Ostrzeżenie

Dołączenie: Wto Sty 13, 2009 7:05 pm

Re: Marek na dopingu!!

Postprzez maksim Śro Mar 10, 2010 8:15 pm

no dobra poczekajmy na próbkę B.
Ostatnio edytowany przez maksim, Śro Mar 10, 2010 9:33 pm, edytowano w sumie 1 raz
maksim
Młodzieżowiec

Dołączenie: Pią Gru 12, 2008 11:52 am

Postprzez Masha Śro Mar 10, 2010 8:16 pm

Zawsze będzie mogła się wybronić, że nie była przy otwieraniu próbki B, C, D lub Z :lol: (nic tylko udusić, wstyd :? ).
Мария Юрьевна Шарапова Lindsey Caroline Vonn Magdalena Neuner Laura Robson Jelena Janković Victoria Azarenka
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Dołączenie: Pią Gru 12, 2008 5:11 pm
Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez RakuNH Śro Mar 10, 2010 8:17 pm

Na dopingu i dopiero 11 :lol:

Tyle w temacie. Na stos takimi (oczywiście jeśli próbka B będzie taka sama)
To jest właśnie schemat,prawdziwej miłości. Masz jakieś ale?masz jakieś wątpliwości? Z Hutnikiem jestem,na wieki wieków. Ze swoimi słowami,licz się człowieku.
Awatar użytkownika
RakuNH
Ostrzeżenie

Postprzez doliniarz Śro Mar 10, 2010 8:18 pm

Precz z OSZUSTKAMI :!: :!: :!:
Pewnie Markos się ucieszy :(
Awatar użytkownika
doliniarz
Kadra B

Dołączenie: Nie Lut 21, 2010 11:34 am

Postprzez zdzichu Śro Mar 10, 2010 8:19 pm

A po za tym kogo my teraz do sztafety wezniemy na następny sezon. Na 30 w Vancouver tak dobrze pobiegła byłem zaskoczony ze jest tak wysoko a teraz już wiem jaka byłą tego przyczyna :(
zdzichu
Ostrzeżenie

Biegi narciarskie

Postprzez forresty Śro Mar 10, 2010 8:20 pm

pomijając aspekt moralny to tylko skończony kretyn bierze epo nie mając kasy na dobrego fachmena umiejącego taki proceder ukryć. Multum razy w kolarstwie czy innych sportach na epo wpadały płotki tylko dlatego że brały epo jak przysłowiowe barany - na własne kopyto. najbogatsi mają własne programy medyczne, opiekę specjalistów którzy tak naprawdę często pracują przy opracowywaniu testów antydopingowych... przecież ullricha czy Basso nigdy nie złapano na kontroli a wpadli na skutek aresztowań i jakichś tam list. a tu panna kornelija z kadry w której brak kasy na smarowaczy i generalnie bida z nędzą bierze się za EPO. nie wiem skąd ona coś takiego w ogóle zdobyła i jak na tak durny pomysł wpadła. Co prawda Epo można kiedyś było nabyć na stadionie X-lecia ale to przeciez epo dla kretynów - na które testy opracowano 5-6 lat temu. tylko kretyn bierze sie za takie rzeczy bez kasy i wiedzy przede wszystkim. Pomijam to ze to zwykłe oszustwo. pewnie teraz siedzi i ryczy w poduszkę.. I modli się aby próbka B jednak przeistoczyła sie jako hostyja w krew w drodze cudu.
Poczekajmy zresztą... niech zbadają drugą próbkę i wtedy będziemy pewni ale w 99% przypadków EPO wyniki są zbieżne z pierwszym testem więc nie łudze się że będzie inaczej. Tak czy siak astma przy epo to jak fuzja przy armacie. Obawiam się ze ta armatą będą bić w kowalczyk.
forresty
Junior młodszy

Dołączenie: Wto Lut 16, 2010 8:05 am

Postprzez friducha Śro Mar 10, 2010 8:21 pm

baardzo smutna wiadomość :( cofam wszystkie ciepłe słowa jakie napisałam i wypowiedziałam o tej dziewczynie. W ramach zadośćuczynienia powinna z własnej kieszeni wypłacać koleżankom stypendia.
**********************UWOLNIĆ ŚWISTAKA************************
Awatar użytkownika
friducha
Młodzieżowiec

Dołączenie: Nie Sty 18, 2009 5:00 pm

Postprzez RakuNH Śro Mar 10, 2010 8:24 pm

Ja mam chociaż czyste sumienie i nie muszę się martwić że jej wytknąłem fotki na naszej klasie :D

Szkoda gadać. A najśmieszniejsze jest to że ona w sztafecie pobiegła słabiuteńko...
Awatar użytkownika
RakuNH
Ostrzeżenie

Postprzez Mateusz Śro Mar 10, 2010 8:25 pm

Brała EPO i 11. to bardzo dobry wynik po tych 40 i dalszych miejscach w PŚ.
Awatar użytkownika
Mateusz
Mistrz Olimpijski

Postprzez doliniarz Śro Mar 10, 2010 8:26 pm

Może pobiegła słabo sztafetę, żeby się za bardzo nie rzucać w oczy swoją ''wielką formą'' :oops:
Ostatnio edytowany przez doliniarz, Śro Mar 10, 2010 8:27 pm, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
doliniarz
Kadra B

Dołączenie: Nie Lut 21, 2010 11:34 am

Postprzez Mateusz Śro Mar 10, 2010 8:27 pm

Jaki wstyd dla Polski, na razie jeden dopingowicz i to z naszego kraju :roll:
Awatar użytkownika
Mateusz
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH Śro Mar 10, 2010 8:27 pm

W sztafecie się wydawało że pobiegła na swoim miernym poziomie. Nie mogła się naszprycować przed 30? :roll: Maciuszek i Jaśkowiec już pewnie montują ekipe :D

Jedyny przypadek dopingu i to Polka... Jeszce "średniowieczne" EPO :roll:

Jestem załamany jej postawą! WSTYD!
Awatar użytkownika
RakuNH
Ostrzeżenie

Postprzez Fan Śro Mar 10, 2010 8:29 pm

No właśnie mogła w CERE sie pobawić, ale to chyba znacznie droższe jest :(
Fan
Junior

Dołączenie: Śro Gru 03, 2008 7:36 pm

Postprzez Duche Śro Mar 10, 2010 8:39 pm

Poza tym CERA też jest już wykrywalna.
\o/ Jekaterina Jurjewa \o/

"Oni są jak dzieci, które wychodzą z klasy. Jestem pewny, że gdybym któregoś wieczora zadzwonił do nich, żeby zagrać meczyk, to przyszliby wszyscy. Oni nie tylko chcą grać w piłkę, ale tą piłką się bawić."
Awatar użytkownika
Duche
Ostrzeżenie

Dołączenie: Sob Sty 13, 2007 11:13 am
Miejscowość: Lędziny

Postprzez matti Śro Mar 10, 2010 8:46 pm

No i mamy zemstę "rzondzoncych" sportem za wypowiedzi Kowalczyk! Dopingowiczki biorą i nikt im nic nie robi (Pechstein), a tu już skazaliście osobę, która jest tylko ofiarą zemsty!
matti
Ostrzeżenie

Dołączenie: Pią Lis 24, 2006 6:52 am
Miejscowość: iwonicz

Postprzez Kam Śro Mar 10, 2010 8:47 pm

Olbrzymi szok, trudno uwierzyć. Jeszcze większe rozczarowanie. A ja głupia się cieszyłam po jej dobrym występie na 30 km. O czym ona myślała, kiedy to brała? Myślała, że uniknie kontroli, czy co? Wielki niesmak...
Najgorzej, że wyświadczyła niedźwiedzią przysługę pozostałym członkom kadry. Nie dość, że stypendia przepadną, to będzie ciążyć na nich cień koleżanki dopingowiczki i również będą traktowani jako podejrzani.
Co tu mówić, człowiek interesuje się sportem dla pozytywnych emocji, a tu taki cios :roll:
Awatar użytkownika
Kam
Junior młodszy

Dołączenie: Sob Lis 14, 2009 5:38 pm

Postprzez Duche Śro Mar 10, 2010 8:48 pm

Matti, ty znów masz te swoje teorie. Gdyby ktoś chciał się zemścić na Kowalczyk, to uderzyłby prosto w Justynę a nie w jej koleżanki, które w biegach i tak praktycznie nic nie znaczą.

Raku, o co chodzi z tymi fotkami na NK?
Ostatnio edytowany przez Duche, Śro Mar 10, 2010 8:49 pm, edytowano w sumie 1 raz
\o/ Jekaterina Jurjewa \o/

"Oni są jak dzieci, które wychodzą z klasy. Jestem pewny, że gdybym któregoś wieczora zadzwonił do nich, żeby zagrać meczyk, to przyszliby wszyscy. Oni nie tylko chcą grać w piłkę, ale tą piłką się bawić."
Awatar użytkownika
Duche
Ostrzeżenie

Dołączenie: Sob Sty 13, 2007 11:13 am
Miejscowość: Lędziny

Postprzez RakuNH Śro Mar 10, 2010 8:48 pm

matti napisał(a):No i mamy zemstę "rzondzoncych" sportem za wypowiedzi Kowalczyk! Dopingowiczki biorą i nikt im nic nie robi (Pechstein), a tu już skazaliście osobę, która jest tylko ofiarą zemsty!

A skąd masz takie informację? :wink: Też lubię teorię spiskowe ale cały czas nimi żyć nie można. Jak masz dowody to do prokuratury i sprawa załatwiona :wink: Choć też mi przeszło przez głowę to samo no ale bądźmy poważni...

Duche napisał(a):Raku, o co chodzi z tymi fotkami na NK?

Wklejała sobie podczas Igrzysk (chyba dzień przed sztafetą) z jakimiś podpisami "Oilimpiczyczka"... Niby wolno każdemu ale wydaje mi się że można się pochwalić po Igrzyskach. Przynajmniej ja tak uważam. Być może za kilka lat to będzie normalka. Gdzieś to wklejałem. Może Masha będzie pamiętać :wink:
Ostatnio edytowany przez RakuNH Śro Mar 10, 2010 8:56 pm, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
RakuNH
Ostrzeżenie

Postprzez karlos Śro Mar 10, 2010 8:50 pm

Zszokowała mnie ta wiadomość, chociaż patrząc obiektywnie, to jej występ na 30km był nadspodziewanie dobry i mógł budzić pewne podejrzenia, tym bardziej, że EPO właśnie najbardziej wzmacnia wytrzymałość, czyli jego efekt jest bardziej dostrzegalny na dłuższych dystansach.
Teoretycznie powinniśmy poczekać do wyników próbki B, ale że jej wynik będzie negatywny szanse są czysto teoretyczne. Tak poza tym, to też mi wstyd.
Awatar użytkownika
karlos
Kadra A

Dołączenie: Sob Gru 12, 2009 11:09 pm
Miejscowość: Gdynia

Następna

Powróć do Biegi narciarskie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość