Formuła 1

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Formuła 1

Postprzez Luki Pią Gru 26, 2008 4:51 pm

Aż dziwię się że jeszcze nie ma takiego tematu na forum. Czy ktoś interesuje się F1? Ja kocham ten sport równie tak samo jak Biathlon :D F1 - lato, Biathlon - zima :P
Jak myślicie, co Kubica pokaże w nowym sezonie? Wdg mnie ta ich zaawansowana praca z KERS to coś w tym jest :) Będą mocni, oby tylko kryzys tak bardzo nie dopadł F1 :(
Awatar użytkownika
Luki
Junior młodszy

Dołączenie: Sob Gru 13, 2008 5:58 pm
Miejscowość: Oświęcim

Re: Formuła 1

Postprzez dawid Pią Gru 26, 2008 4:53 pm

robert zajmie 3 miejsce i wygra 3 wyscigi
-monaco
-katalonia
-monza
Awatar użytkownika
dawid
Młodzieżowiec

Dołączenie: Nie Gru 21, 2008 4:55 pm
Miejscowość: Bytnica

Postprzez czlek682 Sob Gru 27, 2008 10:34 am

Na kataloni królował będzie Fredzio Alonso
W Monaco może wygrać przy gorszych warunkach w kwalifikacjach
Na Moznie będzie podium
poza tym podium będzie w Bahrajnie , Belgii i Chinach
Ech..................................................
czlek682
Junior

Dołączenie: Nie Gru 21, 2008 5:24 pm

Postprzez Mundzioł Pon Gru 29, 2008 8:33 pm

Lubie popatrzec, ale nie podniecam sie zanadto. Za duzo zalezy od maszyny a nie od czlowieka!
Awatar użytkownika
Mundzioł
Junior

Dołączenie: Sob Gru 20, 2008 10:05 pm
Miejscowość: Gostyń!

Postprzez figaro56 Pon Gru 29, 2008 11:23 pm

W ogóle tego nie oglądam. Życzę temu Kubicy jak każdemu rodakowi jak najlepiej ale kiedy mu coś tam nie wyjdzie to moje oczy pozostaną suche. Trochę tylko wkurzyła mnie sytuacja kiedy w plebiscycie PS zabrakło miejsca dla medalistki olimpijskiej bo musiał się tam znaleźć testowy jeszcze wtedy kierowca F1. To uważam za lekkie przegięcie. Trochę chyba fani Kubicy zatracili poczucie przyzwoitości w kreowaniu swojego idola na najlepszego sportowca.
figaro56
Mistrz Olimpijski

Dołączenie: Śro Lis 19, 2008 11:39 pm

Postprzez Mateusz Pon Gru 29, 2008 11:54 pm

Dla mnie Formuła 1 jako sport nie istnieje, ci ludzie nigdy nie zaznają takiego wysiłku jaki dają z siebie na treningach dzień w dzień Sikora, Kowalczyk czy inni sportowcy, których wymieniać można bez końca.
Biegnij Justysiu!. Szybciej, szybciej, biegnij.
Awatar użytkownika
Mateusz
Mistrz Olimpijski

Dołączenie: Pon Lis 20, 2006 5:39 pm
Miejscowość: Oleśnica

Postprzez Janko10 Śro Gru 31, 2008 1:04 am

Popieram powyższe. W sporcie interesuje mnie człowiek a nie maszyna.
13 stycznia 2010 nie zważając na okres ochronny oraz obrońców przyrody, zastrzelono Świstaka. Sprawcy, którego imienia nie wolno wymawiać, uszło to na razie płazem. Żądamy wskrzeszenia Świstaka!
Awatar użytkownika
Janko10
Ostrzeżenie

Dołączenie: Sob Gru 06, 2008 6:30 pm
Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez dan Śro Gru 31, 2008 5:43 pm

Ja tam nawet lubię formułę 1, ale byłem wściekły gdy Justyna Kowalczyk zdobywając jeden z dwóch (drugi oczywiście Tomek Sikora) medali na olimpiadzie przed dwoma laty nie znalazła się w 10 sportowców w naszym kraju.
Kornelio why?
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Świata

Dołączenie: Nie Gru 28, 2008 4:14 pm
Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez kayor5 Wto Sty 06, 2009 11:26 pm

Ze wszystkimi uwagami oczywiscie się zgadzam, i uwazam, że w przypadku Kubicy jest to przerost formy nad trescią, gdyż ten człowiek wygrał tylko jeden wyścig w F1 i za to wygrywa Plebiscyt! To jakiś żart i nieporozumienie patrząc na wysiłki choćby naszych medalistów olimpijskich! Owszem bardzo interesuje sie F1 jak prawie każdy Polak ale nie trace rozsądku i nigdy nie postawię choćby znaku równosci między Kubicą a Panem Tomaszem Sikorą, to nie ten poziom! (z całym szacunkiem dla Roberta).Przecież na dobrą sprawę to Robert zajął 4 pozycję w generalce i nie moze się równać z medalistami olimpijskimi! Ale przecież to ludzie kreują wizerunek Kubicy i to ludzie go wybrali i to przeciez nie jest jego wina, że wygrał, ale...
Tak przy okazji to nie mogę słuchać tego Mikołaja Sokoła...owszem to świetny znawca ale jeśli chodzi o umiejetności komentatorskie to żenada, (żeby nawet nie podnieśc głosu przy pierwszym zwyciestwie Polaka w F1 to jest skandal i jeszcze bez przerwy przy starcie i mecie wcina sie Borowczykowi, nienawidze tego pożal się Boże Sokoła!)
kayor5
Młodzik

Dołączenie: Sob Gru 20, 2008 7:53 pm

Postprzez dan Śro Mar 18, 2009 12:21 pm

Mistrzem świata Formuły 1 zostanie kierowca z największą liczbą zwycięstw - zadecydowała we wtorek Światowa Rada Sportów Motorowych. Ten nowy przepis mnie po prostu znięchęca do oglądania formuły 1.
Kornelio why?
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH Śro Mar 18, 2009 12:57 pm

dan napisał(a):Mistrzem świata Formuły 1 zostanie kierowca z największą liczbą zwycięstw - zadecydowała we wtorek Światowa Rada Sportów Motorowych. Ten nowy przepis mnie po prostu znięchęca do oglądania formuły 1.

Moim zdaniem dobry przepis jeżeli o reszcie miejsc decydowały by punkty a nie wiem czy tak jest.
To jest właśnie schemat,prawdziwej miłości. Masz jakieś ale?masz jakieś wątpliwości? Z Hutnikiem jestem,na wieki wieków. Ze swoimi słowami,licz się człowieku.
Awatar użytkownika
RakuNH
Ostrzeżenie

Dołączenie: Wto Sty 13, 2009 7:05 pm

Postprzez Janko10 Pią Mar 20, 2009 9:28 pm

O reszcie decydują punkty.
Gdyby takie przepisy wprowadzić np. w biathlonie to OEB mógłby sobie połowę sezonu odpuścić. Dla mnie to nie ma większego znaczenia, nie jestem wielkim fanem F1, ale to chyba bez sensu.
13 stycznia 2010 nie zważając na okres ochronny oraz obrońców przyrody, zastrzelono Świstaka. Sprawcy, którego imienia nie wolno wymawiać, uszło to na razie płazem. Żądamy wskrzeszenia Świstaka!
Awatar użytkownika
Janko10
Ostrzeżenie

Dołączenie: Sob Gru 06, 2008 6:30 pm
Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez RakuNH Pią Mar 20, 2009 10:43 pm

Janko10 napisał(a):O reszcie decydują punkty.
Gdyby takie przepisy wprowadzić np. w biathlonie to OEB mógłby sobie połowę sezonu odpuścić. Dla mnie to nie ma większego znaczenia, nie jestem wielkim fanem F1, ale to chyba bez sensu.

ja też nie jestem fanem ale myśle że to doby pomysł. Napewno nikt nie będzie seryjnie wygrywał i będą emocje :wink:
To jest właśnie schemat,prawdziwej miłości. Masz jakieś ale?masz jakieś wątpliwości? Z Hutnikiem jestem,na wieki wieków. Ze swoimi słowami,licz się człowieku.
Awatar użytkownika
RakuNH
Ostrzeżenie

Postprzez miki-biathon Sob Mar 21, 2009 6:18 pm

Się szykuje fajny przyszły weekend :D - rano formuła a później biathlon
Ekstra - moje ulubione sporty :D
miki-biathon
Junior młodszy

Dołączenie: Wto Gru 30, 2008 3:48 pm

Postprzez arek Sob Mar 28, 2009 2:45 pm

Już jutro początek sezony. O 8 naszego czasu ruszają.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
arek
Młodzieżowiec

Dołączenie: Wto Gru 23, 2008 1:15 pm
Miejscowość: Radom

Postprzez dan Wto Mar 31, 2009 3:46 pm

GP Australii trochę pechowe, ale już w sobotę kwalifikacje do GP Malezji.
Kornelio why?
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Świata

Postprzez arek Pon Kwi 06, 2009 5:36 pm

I znów pechowo. Mają dwa tygodnie aby "podkręcić" bolid Kubicy :)
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
arek
Młodzieżowiec

Dołączenie: Wto Gru 23, 2008 1:15 pm
Miejscowość: Radom

Postprzez komando77 Pon Kwi 06, 2009 7:02 pm

Czytałem, że w Hiszpanii Kubicy mają dać lżejszy samochód, aby zamontować KERS i wstawić podwójny dyfuzor.
komando77
Młodzieżowiec

Dołączenie: Czw Mar 26, 2009 10:25 am
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Maro Wto Kwi 07, 2009 3:16 pm

Ostatnio co raz bardziej popularna staje się piosenka o F1, która jest nieoficjalnym Polskim hymnem Formuły 1 ;) Posłuchać ją można pod tym adresem: http://www.youtube.com/watch?v=roqrVzMXEmg Napiszcie co o niej myślicie...;]
"Rodzice pracowali praktycznie przez całą dobę. Dla mnie też sport był jedyną drogą do wyrwania się z tego życia i awansu społecznego." - OEB
Awatar użytkownika
Maro
Młodzieżowiec

Dołączenie: Pon Mar 30, 2009 2:02 pm

Postprzez Mundzioł Pią Kwi 10, 2009 2:55 pm

Bardzo ciekawa zrobila nam sie ta formułka. Dzieki Kers jest wiecej wyprzedzania i w ogole wiecej sie dzieje. Gdy dodac do tego zmianę sil wsrod stajni to juz w ogole mamy ciekawie. Teraz dopiero jednak widac jak duzo zalezy od maszyny, a mało od kierowców (vide ferari).
Awatar użytkownika
Mundzioł
Junior

Dołączenie: Sob Gru 20, 2008 10:05 pm
Miejscowość: Gostyń!

Postprzez RakuNH Pią Kwi 10, 2009 4:12 pm

Dlatego też dla mnie to nie jest sport (w 100%) i szczerze współczuje każdemu kto głosował na Kubice w 2008 r. na sportwca roku:)

Po 1 był 4 (tak wiem pierwszy polak w F1 bla bla) po 2 jak pisałem to nie do końca sport. lubie pooglądać ale jednak praca Tomka w porównaniu do pracy Kubicy to nieba a ziema.
Awatar użytkownika
RakuNH
Ostrzeżenie

Postprzez markos7207 Sob Kwi 11, 2009 12:03 pm

RakuNH napisał(a):Dlatego też dla mnie to nie jest sport (w 100%) i szczerze współczuje każdemu kto głosował na Kubice w 2008 r. na sportwca roku:)

Po 1 był 4 (tak wiem pierwszy polak w F1 bla bla) po 2 jak pisałem to nie do końca sport. lubie pooglądać ale jednak praca Tomka w porównaniu do pracy Kubicy to nieba a ziema.

A co powiesz jeśli i w tym roku wybiorą Kubicę a nie Justynę ? Choć na razie się na to nie zanosi.
"Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo,
zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska"
Awatar użytkownika
markos7207
Mistrz Olimpijski

Dołączenie: Śro Lut 18, 2009 4:25 pm

Postprzez RakuNH Pon Kwi 13, 2009 7:45 pm

To będzie świadczyło o naszym społeczeństwie.
Awatar użytkownika
RakuNH
Ostrzeżenie

Postprzez matti Wto Kwi 14, 2009 7:45 pm

To jak wybiorą Kubice to od razu na kolejnych miejscach niech się znajdą:

2. Paulina Chylewska
3. Maciej Kurzajewski
4. DODA
5. Jacyków

No cóż oni osiągają takie same sukcesy jak Robert Kubica, któremu się wydaje, ze F1 to sport. A tak nie jest!
matti
Ostrzeżenie

Dołączenie: Pią Lis 24, 2006 6:52 am
Miejscowość: iwonicz

Postprzez Sven Czw Lut 25, 2010 5:34 pm

Widzę, że trochę temat zamarł więc trzeba go pobudzić nadchodzącym powrotem do F1 Króla tego sportu Michaela Schumachera :D
Myslę, że wracając w barwach Merca będzie walczył o 8 tytuł MŚ czego osobiście bardzo bym chciał :)
Co do Kubicy... 8-10 miejsce na koniec :wink:
Impossible Is Nothing !
Neuner & Deutschland & ManUtd
Awatar użytkownika
Sven
Kadra B

Dołączenie: Śro Lut 24, 2010 2:09 pm
Miejscowość: Vinniki

Postprzez Maro Czw Lut 25, 2010 8:35 pm

Masz rację Sven, sezon zapowiada się niezwykle interesująco. Po pierwsze nowe teamy(i nowi kierowcy) po drugie powrót Schumachera. Ja jednak jego fanem nie jestem i nigdy nie byłem, ponieważ uważam, że często nie grał fair, niemniej do prawdy pasjonująco będą wyglądały pojedynki Niemca z choćby Alonso, Massą, Buttonem czy nawet Kubicą, lecz ja czekam na danie główne - pojedynek mojego ulubionego kierowcy(poza Robertem rzecz jasna) czyli Rubensa z "wiecznie pierwszym" Schumcherem. Pojedynki zarówno na torze jak i poza nim ;) Choć oczywiście nie to będzie największą atrakcją ;] Mianowicie to o czym wspomniałem na początku, czyli poszerzona stawka, ale ponad to: nowa punktacja, tor(Korea Płd), przepis o zakazie tankowania i wiele innych ciekawych ciekawostek. Zobaczymy - to już za 16 dni ! ;)
"Rodzice pracowali praktycznie przez całą dobę. Dla mnie też sport był jedyną drogą do wyrwania się z tego życia i awansu społecznego." - OEB
Awatar użytkownika
Maro
Młodzieżowiec

Dołączenie: Pon Mar 30, 2009 2:02 pm

Postprzez Sven Czw Lut 25, 2010 10:13 pm

Maro - prawda ;] Rubens jak dla Mnie miał niewdzięczną troche rolę chociaż jestem mega fanem Michaela :) Pamiętam jak w 2005 w jedynym wyścigu wygranym przez Schumiego (kłopoty opon innych teamów) Rubens był szybszy jednak dostał od szefostwa polecenie hmm... dziwne jak na F1 żeby trochę zwolnił... Czekam na takie kwalifikacje jak w 2006 w Monaco :P Pechowo Schumi się nie wyrobił w zakręcie, hehe :D
Niemniej podzielam Twoje zdanie o bardzo ciekawym sezonie F1 :wink:
Impossible Is Nothing !
Awatar użytkownika
Sven
Kadra B

Postprzez adini Czw Lut 25, 2010 10:20 pm

Nie można także zapominać o takich zawodnikach jak Sebastian Vettel , Nico Rosberg , Lewis Hamilton oni też mogą trochę zamieszać choć jednak moim faworytem na ten sezon jest Felipe Massa
Awatar użytkownika
adini
Młodzik

Dołączenie: Nie Lut 22, 2009 1:21 pm

Postprzez doliniarz Czw Lut 25, 2010 10:27 pm

Massa to nie wiem czy będzie faworytem. Moim zdaniem Ferrari będzie starało się przede wszystkim o dobre wyniki Alonso a Massa może zostać numerem dwa. Choć na początku może dadzą obu kierowcą równe szanse.
Awatar użytkownika
doliniarz
Kadra B

Dołączenie: Nie Lut 21, 2010 11:34 am

Postprzez Sven Czw Lut 25, 2010 10:36 pm

Schumacher wygra. Na drugim miejscu widziałbym Vettela. Na trzecim kumpel Schumiego, własnie Massa ;] Rosenberg mimo zapowiedzi szefów Merca pewnie będzie jednak tym drugim kierowcą :P Także ciekawie zapowiada się pojedynek między team'owy mistrza z byłym czyli Buttona i Hamiltona ;] Jednak chyba faworyzowany będzie Lewis :)
Impossible Is Nothing !
Awatar użytkownika
Sven
Kadra B

Następna

Powróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość