Tenis

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Tenis

Postprzez Masha Pią Gru 12, 2008 6:47 pm

Interesujecie się tenisem? Bo ja bardzo. Uwielbiam Marię Sharapovą i Marię Kirilenko. Kibicuję także naszej Agnieszce Radwańskiej.
Мария Юрьевна Шарапова Lindsey Caroline Vonn Magdalena Neuner Laura Robson Jelena Janković Victoria Azarenka
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Dołączenie: Pią Gru 12, 2008 5:11 pm
Miejscowość: okolice Słupska

Re: Tenis

Postprzez kayor5 Sob Gru 20, 2008 8:20 pm

Ja tez interesuje się (nałogowo) tenisem i kocham tę dyscyplinę sportu, podobnie jak biathlon i hokej na lodzie.
kayor5
Młodzik

Dołączenie: Sob Gru 20, 2008 7:53 pm

Postprzez czlek682 Nie Gru 21, 2008 5:48 pm

Kocham tenis prawie tak mocno jak biathlon
Ech..................................................
czlek682
Junior

Dołączenie: Nie Gru 21, 2008 5:24 pm

Postprzez kayor5 Nie Gru 21, 2008 7:14 pm

Moim ulubionym tenisistą jest Serb Novak Djoković, Uwielbiam go za ten luz i komizm często nawet w czasie gry, szczególnie warte obejrzenia są jego parodie zachowań niektórych tenisistów np. Nadala, Sharapovej na youtube.com
A z kobiet oprócz "Isi" i Marty Domachowskiej to lubię Anę Ivanović.
kayor5
Młodzik

Dołączenie: Sob Gru 20, 2008 7:53 pm

Postprzez Luki Wto Gru 23, 2008 5:42 pm

Radwańska w tym sezonie o pierwszą 5 powinna powalczyć :) A tak wogóle to Australian Open tuż, tuż!
Awatar użytkownika
Luki
Junior młodszy

Dołączenie: Sob Gru 13, 2008 5:58 pm
Miejscowość: Oświęcim

Postprzez dawid Wto Gru 23, 2008 5:50 pm

ciezka bedzie o ta 5 ,jeszcze sponsora nie ma
Awatar użytkownika
dawid
Młodzieżowiec

Dołączenie: Nie Gru 21, 2008 4:55 pm
Miejscowość: Bytnica

Postprzez czlek682 Wto Gru 23, 2008 6:50 pm

Radwańska spokojnie do ćwierćfinału w Auastralian Open
czlek682
Junior

Postprzez Duche Wto Gru 23, 2008 7:10 pm

Amerykanie typują Agę na pierwszą piątkę. Szanse na to są bo Radwańska ma wielkie umiejętności, nadal się rozwija i co sezon notuje progres. W tym sezonie awansowała to czołowej 10-ki, teraz ma być czołowa 5-ka, nawet sam ojciec Agi o tym wspominał po zakończeniu sezonu. Jednak Aga by uplasować się tak wysoko musi ograniczyć grę deblową. W tym sezonie wiele meczy przegrała właśnie przez zmęczenie, które wynikało z dużego obciążenia meczowego. W sumie w tym deblu z Ulą i tak nic wielkiego nie osiągnie i przez to powinna się skoncentrować na singlu.

Australian tuż, tuż to prawda, ale ja i tak najbardziej czekam na maj i mój ukochany Rolland Garros :)

Pozdro dla fanów Ivanovic i Dawidienki ;)
\o/ Jekaterina Jurjewa \o/

"Oni są jak dzieci, które wychodzą z klasy. Jestem pewny, że gdybym któregoś wieczora zadzwonił do nich, żeby zagrać meczyk, to przyszliby wszyscy. Oni nie tylko chcą grać w piłkę, ale tą piłką się bawić."
Awatar użytkownika
Duche
Ostrzeżenie

Dołączenie: Sob Sty 13, 2007 11:13 am
Miejscowość: Lędziny

Postprzez Mikey Czw Gru 25, 2008 8:13 pm

Z tą piątką to nie przesadzajcie, jak dla mnie to jej w przyszłym roku będzie trudno utrzymać się w pierwszej piętnastce. Tenis idzie do przodu, najlepszym tego przykładem jest Azarenka, która pod koniec sezonu pokazała tenis na najwyższym poziomie, a jeszcze niedawno była bardzo przeciętną zawodniczką. Jest także wiele innych zdolnych nastolatek, a Agnieszka z tego tłumu niczym szczególnie się nie wyróżnia. O pokonaniu takich zawodniczek jak siostry Williams czy Jankovic może sobie pomarzyć. Nie rozwija się, ciągle pokazuje to samo, bazuje na błędach swoich przeciwniczek - a te nie będą się przecież wiecznie myliły...
Awatar użytkownika
Mikey
Młodzik

Dołączenie: Wto Gru 23, 2008 6:19 pm

Postprzez Duche Czw Gru 25, 2008 8:28 pm

Dobre. Agnieszka się nie rozwija, ale co roku jest wyżej w rankingu WTA. Bazuje tylko na błędach rywalek. To ja się pytam kto tam gra? Amatorki z podwórka czy profesjonalistki? Aga to niezwykle inteligentna zawodniczka, dobrze grająca skróty, mająca dobry forhend, tylko gorzej u niej z siłą. Jednak ja wolę oglądać taką Agnieszkę niż jakby miała być taka jak te siostry Williams - one to powinny w ATP grać ze swoją posturą i siłą.

"Oni są jak dzieci, które wychodzą z klasy. Jestem pewny, że gdybym któregoś wieczora zadzwonił do nich, żeby zagrać meczyk, to przyszliby wszyscy. Oni nie tylko chcą grać w piłkę, ale tą piłką się bawić."
Awatar użytkownika
Duche
Ostrzeżenie

Postprzez Mikey Czw Gru 25, 2008 8:45 pm

Agnieszka za to ze swoją mimiką twarzy, mogłaby straszyć w domu strachów.

Najlepszym przykładem na to, że się nie rozwija, jest jej serwis - praktycznie żadnej poprawy przez tak długi okres czasu. Wciąż jest dziewczynką do bicia, jeśli chodzi o ten element. Jej forehand w porównaniu np. z Rosjankami jest mizerny. Poza tym co napisałeś, czyli skrótami, wolejami, sztuczkami technicznymi, nie ma żadnego charakterystycznego elementu w jej grze. Nie dysponuje uderzeniem kończącym- wystarczy spojrzeć na ilość bezpośrednio wygrywanych przez nią piłek. Jeśli komuś taka gra odpowiada to ok, ale mnie osobiście coś takiego nie zadowala.
Awatar użytkownika
Mikey
Młodzik

Postprzez Mateusz Czw Gru 25, 2008 8:51 pm

W sumie to tenis Agnieszki mi odpowiada, bo nie polega on na bezmyślnym waleniu piłką po autach, tylko na przebijaniu piłki nad siatką, a to jest w tym sporcie najważniejsze, aby jak najdłużej utrzymać piłkę w korcie i grać jak najpiękniej.
Biegnij Justysiu!. Szybciej, szybciej, biegnij.
Awatar użytkownika
Mateusz
Mistrz Olimpijski

Dołączenie: Pon Lis 20, 2006 5:39 pm
Miejscowość: Oleśnica

Postprzez Mundzioł Czw Gru 25, 2008 11:35 pm

Mikey napisał(a):Agnieszka za to ze swoją mimiką twarzy, mogłaby straszyć w domu strachów.

Ciekawe jaki Ty jestes piekny!
Awatar użytkownika
Mundzioł
Junior

Dołączenie: Sob Gru 20, 2008 10:05 pm
Miejscowość: Gostyń!

Postprzez davioz Pią Gru 26, 2008 12:46 am

Mikey - widać nie widziałeś ostatnio Agnieszki ;) Wygląda teraz o niebo lepiej - zadbała o siebie. Po Turnieju Mistrzyń pan Radwański ufundował jej m.in. 3-tygodniowy pobyt w spa.
Zina Kocher !
BIATHLON FOREVER
... Visionary Dreams...
Awatar użytkownika
davioz
Młodzieżowiec

Dołączenie: Czw Lis 30, 2006 3:19 pm

Postprzez Mikey Pią Gru 26, 2008 1:05 am

Ale mi absolutnie nie chodziło o jej urodę, tylko o to jakie robi miny ;) Pooglądajcie jej zdjęcia, to zobaczycie - wiecznie niezadowolona :)

Davioz, widziałem, widziałem :D Aż nie mogłem uwierzyć, że to ona.
Awatar użytkownika
Mikey
Młodzik

Postprzez Duche Pią Gru 26, 2008 9:56 am

Dajcie jakieś fotki 'nowej' Agi, bo dawno (od listopada) jej nie widziałem - tzn. nowych zdjęć.

Awatar użytkownika
Duche
Ostrzeżenie

Postprzez czlek682 Pią Gru 26, 2008 1:26 pm

Image
czlek682
Junior

Postprzez Mikey Pią Gru 26, 2008 1:43 pm

Ta to jest akurat stara ;) Bardziej chodziło mi o te:

Image
Image

a tu jej siostra Ula (według mnie dużo ładniejsza):

Image
Image
Awatar użytkownika
Mikey
Młodzik

Postprzez Duche Pią Gru 26, 2008 1:54 pm

Uuuuuuuuaaaaaaa, ale się zmieniła ;) Oczywiście na lepsze. No, no :)

Awatar użytkownika
Duche
Ostrzeżenie

Postprzez Luki Pią Gru 26, 2008 3:44 pm

Na takie zdjęcia ja bym nie patrzył :) PhotoShop z każdego zrobi pięknego :) Ale przyznaję, ładnie tu wyglądają, i także popieram, że ładniejsza jest Ula :) Tylko czekać jak ona będzie w TV :D

Naprawdę ładnie :)

Image

Image
Awatar użytkownika
Luki
Junior młodszy

Dołączenie: Sob Gru 13, 2008 5:58 pm
Miejscowość: Oświęcim

Postprzez dawid Pią Gru 26, 2008 4:51 pm

lol jestem pod wrazeniem
Awatar użytkownika
dawid
Młodzieżowiec

Dołączenie: Nie Gru 21, 2008 4:55 pm
Miejscowość: Bytnica

Postprzez Mikey Pią Gru 26, 2008 6:37 pm

Oczywiście, że to photoshop, chyba nikt nie uwierzył, że ona przeszła taką metamorfozę i teraz będzie tak wyglądać :P Ale nacieszyć się takim widokiem Radwańskiej można :)
Awatar użytkownika
Mikey
Młodzik

Postprzez kuba-sygo Wto Gru 30, 2008 9:56 pm

Mikey napisał(a): O pokonaniu takich zawodniczek jak siostry Williams czy Jankovic może sobie pomarzyć.
O tóż, to nie prawda, bowiem Agnieszka pokonała Venus Williams i to 6:3, 6:0 jeśli sie nie mylę, może było to w 2006 roku, ale nie jest już to marzenie, ale fakt. :D

Mikey napisał(a):Najlepszym przykładem na to, że się nie rozwija, jest jej serwis - praktycznie żadnej poprawy przez tak długi okres czasu.
Serwis Agnieszki jest coraz lepszy i mocniejszy - potrafi uderzyć nawet 170 km/h, nie jest on jeszcze tak regularny, ale to już coś. Jej 2 serwis jest jeszcze słaby, ale postęp moim zdaniem jest wyraźny. Serwuje co
raz wiecej asów z meczu na mecz.

Mikey napisał(a):Poza tym co napisałeś, czyli skrótami, wolejami, sztuczkami technicznymi, nie ma żadnego charakterystycznego elementu w jej grze.
Właśnie skróty, sztuczki techniczne i granie głową to jest bardzo, ale to bardzo charakterystyczny i chyba wystarczający element, wiele gwiazd tenisowych wypowiadając sie o Radwańskiej podkreśla, że gra bardzo mądrze. Jakby patrzeć z Twojego punktu widzenia to Nadal nie ma żadnego charakterystycznego elementu oprócz forehandu i szybkiego biegania - można i tak mówić :lol:

Styl Agnieszki jest bardzo oryginalny, mi sie podoba. Gra bardzo specyficznie - mądrze, jak mało która zawodniczka. Teraz większość osób uważa, że żeby być dobrą zawodniczką to trzeba tylko mocno i bez myślnie grać, niektórym podoba się mecz złożony z samych asów - każdy ma swój gust. A jak widać to są jeszcze zawodniczki, które potrafią grać pięknie, jedną z tych zawodniczek jest moim zdaniem Radwańska. :mrgreen:
Awatar użytkownika
kuba-sygo
Młodzieżowiec

Dołączenie: Wto Sty 01, 2008 8:18 pm
Miejscowość: Warszawa

Postprzez dan Śro Gru 31, 2008 5:40 pm

Zgadzam się. Podoba mi się inteligentna gra Agnieszki. Choć dla mnie zawsze niedoścignionym wzorem pod tym względem będzie Martina Hingis.
Kornelio why?
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Świata

Dołączenie: Nie Gru 28, 2008 4:14 pm
Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez kuba-sygo Czw Sty 01, 2009 2:27 pm

Tak, Martina Hingis pod tym względem była genialna, pokonać siostry Williams samą techniką to jest coś :D . Tylko z jej zachowaniem na korcie bywało różnie :mrgreen:, szczególnie podczas Roland Garros, kiedy w finale ze Steffi Graf zaczęła serwować od dołu :lol:, a później się popłakała.

Agnieszce jeszcze trochę do niej brakuje :), ale przecież czasy się zmieniają, teraz nawet Martinie było by ciężko utrzymać się w czołówce, teraz sama technika to niestety nie wszystko, ale słyszałem, że siostry Radwańskie zaczęły chodzić na jakieś sztuki walki :D i siłownie, więc stopniowo powinny nabierać coraz więcej siły.
Awatar użytkownika
kuba-sygo
Młodzieżowiec

Postprzez Mikey Czw Sty 01, 2009 11:08 pm

kuba-sygo napisał(a):
Mikey napisał(a): O pokonaniu takich zawodniczek jak siostry Williams czy Jankovic może sobie pomarzyć.
O tóż, to nie prawda, bowiem Agnieszka pokonała Venus Williams i to 6:3, 6:0 jeśli sie nie mylę, może było to w 2006 roku, ale nie jest już to marzenie, ale fakt. :D :

Otóż to jest akurat bardzo słaby argument, bo nie wiem czy widziałeś ten mecz, ale Venus Williams, zawodniczka, która znana jest ze świetnego oburęcznego backhandu, zmuszona była grac backhand jedną ręką, gdyż miała tak poważną kontuzję. Oczywiście nie chodzi mi o to, że Agnieszka wygrała niezasłużenie czy coś, ale o to, że gdyby Williams była w pełni zdrowa, to wynik byłby na pewno inny (może Agnieszka też by wygrała, ale na pewno już nie tak łatwo).

2008 r. pokazał przepaść między Agnieszką a siostrami - Radwańska ugrała w 3 meczach z nimi zaledwie 12 gemów. Ja też chciałbym, żeby Aga ogrywała siostry, ale na dzień dzisiejszy jest to po prostu niemożliwe.
Awatar użytkownika
Mikey
Młodzik

Postprzez Duche Czw Sty 01, 2009 11:23 pm

Nie ma się czemu dziwić, że ich nie ogrywa. Aga to jeszcze nie jest wielkiej klasy zawodniczka, w dodatku ma skromne gabaryty fizyczne i w starciu z braćmi Williams nie ma szans.

Awatar użytkownika
Duche
Ostrzeżenie

Postprzez Mateusz Czw Sty 01, 2009 11:34 pm

Bracia :D :) :mrgreen:
Biegnij Justysiu!. Szybciej, szybciej, biegnij.
Awatar użytkownika
Mateusz
Mistrz Olimpijski

Dołączenie: Pon Lis 20, 2006 5:39 pm
Miejscowość: Oleśnica

Postprzez Duche Pią Sty 02, 2009 10:09 am

Przecież nie siostry. Bliżej mają one do bycia braćmi ;)

Awatar użytkownika
Duche
Ostrzeżenie

Postprzez kuba-sygo Pią Sty 02, 2009 12:28 pm

Ja wiem, że jej do braci :mrgreen: Williams trochę brakuje, ale z czołówki światowej nie tylko jej, np. Ivanovic, wygrała Roland Garros, a z wszystkich pojedynków z bracmi wygrała tylko jeden. Więc kiedy Williamse się postarają to wygrają z każdą. :D
Awatar użytkownika
kuba-sygo
Młodzieżowiec

Następna

Powróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Yahoo [Bot] oraz 1 gość