Krzysztof Pływaczyk

Dyskusje na temat biathlonu.

Krzysztof Pływaczyk

Postprzez kuba-sygo Czw Gru 03, 2009 6:13 pm

Czemu Pływaczyk nie startuje?
Awatar użytkownika
kuba-sygo
Młodzieżowiec

Dołączenie: Wto Sty 01, 2008 8:18 pm
Miejscowość: Warszawa

Re: Östersund 2009

Postprzez skucinka Czw Gru 03, 2009 6:15 pm

kuba-sygo napisał(a):Czemu Pływaczyk nie startuje?

"Kiedy zobaczymy Cię w tym roku na starcie zawodów Pucharu IBU czy też Pucharu Świata?

- Jestem już w dobrej dyspozycji i na pewno będę startował w pucharach IBU. Żeby zrealizować swój cel i pojechać na igrzyska musiałbym startować w Pucharach Świata. Póki co jestem zawodnikiem drugiej reprezentacji i muszę koncentrować się na pucharach IBU, więc olimpiada raczej się oddala. Zadania nie ułatwiają też minima, które trzeba spełnić, aby znaleźć się w samolocie do Vancouver. Najbliższy planowany start mamy dwunastego grudnia w Ridnaun, gdzie ma odbyć się Puchar IBU. Istnieje jednak możliwość, że zawody będą przeniesione do Obertilliach. "
skucinka
Junior

Dołączenie: Czw Gru 06, 2007 8:12 pm
Miejscowość: Kraków

Re: Krzysztof Pływaczyk

Postprzez Fan Czw Gru 03, 2009 6:44 pm

Ja nie wiem na jakim poziomie biegowym jest Pływaczyk, ale nasi obecni biathloniści za wyjątkiem Sikory nie powinni startować w PŚ. Szkoda kasy na nich. Jak na 4km biegu tracą po minucie, nie ma żadnych postępów. Nie dużo brakuje i szybsi będą "egzotyczni" zawodnicy. Totalna żenada....
Fan
Junior

Dołączenie: Śro Gru 03, 2008 7:36 pm

Postprzez RakuNH Czw Gru 03, 2009 7:04 pm

Nie wiem Fan od jakiego czasu oglądasz biathlon ale rok temu było gorzej.
To jest właśnie schemat,prawdziwej miłości. Masz jakieś ale?masz jakieś wątpliwości? Z Hutnikiem jestem,na wieki wieków. Ze swoimi słowami,licz się człowieku.
Awatar użytkownika
RakuNH
Ostrzeżenie

Dołączenie: Wto Sty 13, 2009 7:05 pm

Postprzez Fan Czw Gru 03, 2009 7:10 pm

Szczurek, Witek, Kobus stracili ponad 5 minut w samym biegu na 20km. Czyli poziom żenujący jak rok temu... :wink:
W skokach coś się ruszyło za plecami Adama, a tutaj kompletne zero. Jedyna nadzieja w kobietach szczególnie w Nowakowskiej.
Fan
Junior

Postprzez Gaucho Czw Gru 03, 2009 8:51 pm

No co znaczy nie powinni? Czy ty placisz tą kasę? Jak Polska ma quota 4 człowieka w PŚ to powinni wszyscy startować, bo jak mogą się rozwijać nie startując?
Awatar użytkownika
Gaucho
Biathlon.pl

Dołączenie: Sob Lip 08, 2006 7:47 am
Miejscowość: Rosja

Postprzez RakuNH Czw Gru 03, 2009 8:56 pm

Gaucho sytuacje można odwrócić. Po co mają startować skoro startują i sie nie rozwijają?

Mam nadzieje że Krzysiek będzie w lepszej formie i będzie się do 60 łapał bo bez tego niech lepiej nie startuje. Po co się dołować.
To jest właśnie schemat,prawdziwej miłości. Masz jakieś ale?masz jakieś wątpliwości? Z Hutnikiem jestem,na wieki wieków. Ze swoimi słowami,licz się człowieku.
Awatar użytkownika
RakuNH
Ostrzeżenie

Postprzez Menson Czw Gru 03, 2009 9:10 pm

Sytuację można też tak rozpatrzyć: lepiej startować i zajmować niższe miejsca i liczyć na to, że będzie postęp, niż nie startować, i liczyć, że postęp przyjdzie sam z siebie bez startów, a jak nawet nie przyjdzie postęp, to i tak będzie można powiedzieć, że się próbowało startować :lol: . Ja jestem osobiście za tym, żeby startować, i zawsze wypełniać limity startowe (nie tylko w biathlonie...)
Menson
Ostrzeżenie

Dołączenie: Sob Gru 08, 2007 11:54 am

Postprzez figaro56 Czw Gru 03, 2009 9:13 pm

Już o tym mówiłem, że jak wywalisz ich do pucharu IBU to skisną tam na dobre. Niech się uczą od najlepszych i do nich porównują a i finansowo niewiele zyskasz. Pewnie, że to denerwujące jak widzisz jakie postępy robią ich rówieśnicy a te nasze jak człapali tak człapią ale czym miałoby być to wyrzucenie z PŚ? Jakaś forma zemsty rozżalonych kibiców bo szkoleniowy efekt raczej wątpliwy.
figaro56
Mistrz Olimpijski

Dołączenie: Śro Lis 19, 2008 11:39 pm

Postprzez RakuNH Czw Gru 03, 2009 9:24 pm

Niech jeszcze ten sezon startują w PŚ ale tu chodzi o jakiekolwiek ruchy kadrowe(i akurat teraz mają one miejsce) żeby nie było tak że wysyłają te same osoby bo nie ma lepszych. Nawet jeśli by lepszych nie było to może Ci gorsi by się lepiej w Pucharze Świata rozwinęli? Nie może być stagnacji. Teraz skład jest taki o jakim myślałem w tamtym sezonie. Szczególnie pamiętam że marudziłem o tym żeby Kobus startował i startuje i spisał się całkiem dobrze.

Teraz to wyniki są nawet niezłe(jeśli to nie szczyt formy). Jak sobie przypomnę ich biegi pod koniec poprzedniego sezonu to mi słabo. Wtedy po 1 punkcie pomiaru czasu przegrywali praktycznie z każdym. Teraz wypadli jako tako. Zresztą popatrzmy na Puchar Europy sprzed tygodnia. Kobus poprawił się o ok. 50 miejsc. Jakiś pozytyw jest.

75. Łukasz Witek POL 2 +2:56.0
77. Łukasz Szczurek POL 2 +3:00.7
112. Mirosław Kobus POL 3 +4:26.2
Awatar użytkownika
RakuNH
Ostrzeżenie

Postprzez Fan Czw Gru 03, 2009 9:29 pm

Ja bym zrobił coś takiego, że w nagrode za dobre występy w pucharze IBU przeniósłbym do PŚ. To prawda, co Figaro piszesz jednak uważam, że na ten puchar muszą sobie zasłużyć, a nie jadąc z marszu bo w Polsce konkurencji nie ma.
Fan
Junior

Postprzez matim Czw Gru 03, 2009 9:39 pm

A wrucmy do tematu Kszysztof jest jednym z moich ulubionych zawodnikow.Byl juz bardzo dobrym biathlonista nawet zajmowal miejsca w pierwszej 20 az tu nagle przyszla choroba i powoli powraca moze wruci do tej formy za rok lub pod koniec tego a moze nawet bedzie lepszy :D

Kolejny post przelewa czarę goryczy. Poproś św. Mikołaja o słownik ortograficzny.../SK
matim
Ostrzeżenie

Dołączenie: Nie Lis 29, 2009 12:08 am
Miejscowość: Kruszwica

Postprzez Janko10 Pią Gru 04, 2009 1:26 am

Gaucho napisał(a):No co znaczy nie powinni? Czy ty placisz tą kasę? Jak Polska ma quota 4 człowieka w PŚ to powinni wszyscy startować, bo jak mogą się rozwijać nie startując?

Ja płacę. Z moich podatków. I sobie myślę, że jak jeszcze ten sezon nie będzie "progresu" to niech te podatki moje kurde idą na inny cel... :wink:
13 stycznia 2010 nie zważając na okres ochronny oraz obrońców przyrody, zastrzelono Świstaka. Sprawcy, którego imienia nie wolno wymawiać, uszło to na razie płazem. Żądamy wskrzeszenia Świstaka!
Awatar użytkownika
Janko10
Ostrzeżenie

Dołączenie: Sob Gru 06, 2008 6:30 pm
Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez mosia Pią Gru 04, 2009 10:40 pm

Cóż, niestety w naszym kraju podatki marnuje się na takie niedorzeczne afery, że wydatki związane ze sportem to kropelka w morzu. Lepiej trzymajmy kciuki i kibicujmy naszym, a nie gderajmy jak te dewoty.
A co do Pływaczyka-dajcie mu dojść do siebie, widziałam na własne oczy w jakim był chłopak stanie-nikomu nie życzę takiego choróbska!
mosia
Młodzik

Dołączenie: Czw Gru 03, 2009 10:29 pm

Postprzez friducha Nie Gru 06, 2009 4:08 pm

myślę, że dla tych chłopaków nasze przemiłe określenia typu "człapony" są gorszą karą niż przeniesienie ich do pucharu IBU. tam pewnie zajmowaliby lepsze miejsca, ale też rzadko kto by o tym wiedział... zawsze byłam zwolenniczką "rzucania na głęboką wodę" nie tylko w sporcie. Chłopaki są młode i mają jeszcze szansę się podciągnąć- oby jak najszybciej :)
**********************UWOLNIĆ ŚWISTAKA************************
Awatar użytkownika
friducha
Młodzieżowiec

Dołączenie: Nie Sty 18, 2009 5:00 pm

Postprzez RakuNH Nie Gru 06, 2009 4:15 pm

friducha napisał(a):tam pewnie zajmowaliby lepsze miejsca, ale też rzadko kto by o tym wiedział... zawsze byłam zwolenniczką "rzucania na głęboką wodę" nie tylko w sporcie.

Otóż Kobus był ostatnio w Pucharze IBU poza 100 a teraz w PŚ dwa razy w okolicach 70 :wink: Dosyć dziwne.

Dlatego moim zdaniem Krzysiek jak już startuje to niech jedzie na PŚ. Po co mu te starty w Pucharze IBU?
Awatar użytkownika
RakuNH
Ostrzeżenie

Postprzez Mateusz Nie Gru 06, 2009 4:16 pm

Trudno jest się przebić do czołówki w każdym sporcie, tym bardziej w biathlonie w kraju w którym praktycznie nie mamy żadnych tradycji. Trzeba mieć talent, ciężko pracować i to czego nie da się zdobyć nawet najcięższymi treningami i największym talentem czyli szczęście.
Biegnij Justysiu!. Szybciej, szybciej, biegnij.
Awatar użytkownika
Mateusz
Mistrz Olimpijski

Dołączenie: Pon Lis 20, 2006 5:39 pm
Miejscowość: Oleśnica

Postprzez swistak Nie Gru 06, 2009 10:18 pm

Uważam, że Pływaczyk powinien dostać szansę
Najlepszym miejscem będą te zawody (nie pamiętam gdzie :()
gdzie czołowka( w tym sikora) Nie planuje startować
Dla pływaczyka będzie wolne miejsce w kadrze a dobre miejsce (w 20) podzas sprintu zaowocuje też dobrą pozycją i kwalifikacją olimpijską dzięki Biegu pościgowym
18 Grudnia 2009r
3 rano stworzono temat o mnie
6 rano Dostałem ostrzeżenie ze robienie syfu
8 rano Usunięcie 10 mocih postów
10 Rano Usunięcie 8 moich postów
16 po południu Wywiadówka szkolna
20 wieczorem ZAMKNIĘTO TEMAT O MNIE.
NIENAWIDZE 18 Grudnia
Awatar użytkownika
swistak
Użytkownik zbanowany

Dołączenie: Czw Gru 03, 2009 4:45 pm

Postprzez Gaucho Pon Gru 07, 2009 7:51 am

RakuNH napisał(a):Otóż Kobus był ostatnio w Pucharze IBU poza 100 a teraz w PŚ dwa razy w okolicach 70 :wink: Dosyć dziwne.
Zupełnie normalnie jak dla biathlonu :) Czudow też był dzień 4., dzień 85., tak samo Sikora etc.

RakuNH napisał(a):Dlatego moim zdaniem Krzysiek jak już startuje to niech jedzie na PŚ. Po co mu te starty w Pucharze IBU?
No bo z tego co wiem ostatni raz startował jeszcze w kwietniu na MP a przed tym w Vancouver na początku marca, to znaczy miał bardzo długą pauzę i musi, jak to się mówi, porozruszyć. Jak dobrze mu pojdzie w PIBU to nie wątpię że dostanie do kadry.
Pozatym, Łukasz Witek musiał kiedyś dostać szansę debiutować w PŚ :roll:
Awatar użytkownika
Gaucho
Biathlon.pl

Dołączenie: Sob Lip 08, 2006 7:47 am
Miejscowość: Rosja

Postprzez Jendrek_dm Pon Gru 07, 2009 8:54 am

Fan napisał(a):Ja nie wiem na jakim poziomie biegowym jest Pływaczyk, ale nasi obecni biathloniści za wyjątkiem Sikory nie powinni startować w PŚ. Szkoda kasy na nich. Jak na 4km biegu tracą po minucie, nie ma żadnych postępów. Nie dużo brakuje i szybsi będą "egzotyczni" zawodnicy. Totalna żenada....

Rozumie rozgoryczenie, jednakże każdy to podkreśla, że gdzieś Chłopaki muszą nabierać doświadczenia i porównywać wyniki do Najlepszych. W przeciwnym razie nie będziemy wiedzieli na co ich stać.
13-ta pozycja we wczorajszej Sztafecie wielkim wyczynem nie jest, ale światełko w tunelu jednak się pojawiło za co brawa dla Naszych Zawodników.
Inną zaś sprawą jest indywidualne podejście każdego z zawodników do sportu samego w sobie. To masa wyrzeczeń, samokontrola, konsekwencja w dążeniu do celu ( zależy jaki cel się sobie obiera ) i to wszystko ubieramy w tzw "żelazną dyscyplinę". Dopiero wtedy możemy rozmawiać o wynikach - Jak pojawi się pełen profesjonalizm.
Panu Krzysztofowi życzę właśnie takiego podejścia i może dziś jest jak jest, to nie należy się zniechęcać a wytrwale dążyć do celu nie zależnie od tego w jakim miejscu się dziś znajduje.
Podstawowe pytanie: Czego tak naprawdę się chce?
Awatar użytkownika
Jendrek_dm
Junior młodszy

Dołączenie: Wto Gru 02, 2008 7:20 pm
Miejscowość: Gdynia

Postprzez Janko10 Wto Gru 08, 2009 12:48 am

Jego problem to dzisiaj choroba. Durna, nieprzewidywalna... :(
Trzymajmy kciuki! To, że chce i robi wszystko, żeby wrócić do pełnej sprawności nie budzi wątpliwości. Oby takich chłopaków więcej. :)
13 stycznia 2010 nie zważając na okres ochronny oraz obrońców przyrody, zastrzelono Świstaka. Sprawcy, którego imienia nie wolno wymawiać, uszło to na razie płazem. Żądamy wskrzeszenia Świstaka!
Awatar użytkownika
Janko10
Ostrzeżenie

Postprzez Masha Wto Gru 08, 2009 2:21 am

Czołówka o ile wiem nie zamierza startować w Pokljuce. Tak więc nasz "planowany" wypad na Słowację (została zastąpiona Pokljuką) byłby klapą :wink: Nie będzie chyba Beck, Henkel i Wilhelm, Szwedek, ale to tylko wstępne założenia.
Мария Юрьевна Шарапова Lindsey Caroline Vonn Magdalena Neuner Laura Robson Jelena Janković Victoria Azarenka
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Dołączenie: Pią Gru 12, 2008 5:11 pm
Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez skucinka Sob Gru 12, 2009 12:36 am

Niestety nie widzę Pływaczyka na liście startowej... Może w niedzielę w sprincie wystartuje?

BTW Przeglądając listy startowe do indywidualnego natknęłam się na Priita Naruska. Nie wiedziałam, że Estończyk próbuje sił w biathlonie... Swego czasu w biegach zajmował miejsca w 2,3 dziesiątce (głownie chyba w sprintach)...
skucinka
Junior

Dołączenie: Czw Gru 06, 2007 8:12 pm
Miejscowość: Kraków

Postprzez Menson Sob Gru 12, 2009 6:05 pm

Dobra wiadomość. Na liście startowe na jutrzejsze IBU Cup widnieje Krzysztof Pływaczyk. Dla mnie nie będzie się liczyć wynik tak do końca, ważniejsze jest dojście do pełni zdrowia. Ale bardzo miło, że startuje, i życzę mu powodzenia :wink: .
Menson
Ostrzeżenie

Dołączenie: Sob Gru 08, 2007 11:54 am

Postprzez Daniel Sob Gru 12, 2009 7:38 pm

skucinka napisał(a):Niestety nie widzę Pływaczyka na liście startowej... Może w niedzielę w sprincie wystartuje?

BTW Przeglądając listy startowe do indywidualnego natknęłam się na Priita Naruska. Nie wiedziałam, że Estończyk próbuje sił w biathlonie... Swego czasu w biegach zajmował miejsca w 2,3 dziesiątce (głownie chyba w sprintach)...

Tak, Narusk w tym roku przestawił się na biathlon, startował w zawodach w Muonio miesiąc temu, ale mocno pudłował, skuteczność ma ok. 60%, biegowo tego nie odrobi
Daniel
Młodzieżowiec

Dołączenie: Sob Lut 10, 2007 3:37 pm
Miejscowość: Toruń

Postprzez Marinero Sob Gru 12, 2009 9:53 pm

Jutro Pływaczyk staruje we Włoszech o 10:37, trzymajmy kciuki :)
Awatar użytkownika
Marinero
Junior młodszy

Dołączenie: Czw Gru 04, 2008 9:21 am
Miejscowość: Szczecin

Postprzez mosia Sob Gru 12, 2009 11:02 pm

Trzymam kciuki za ziomala - trzymam mocno!!!
mosia
Młodzik

Dołączenie: Czw Gru 03, 2009 10:29 pm

Postprzez Kubar Pią Sty 15, 2010 9:30 pm

Dzisiaj Krzysztof był 18 w biegu indywidualnym w pucharze IBU. Miał dwa pudła i 3,58min. straty do pierwszego zawodnika. Jak myślicie czy Bondaruk jeszcze da Mu szansę na start w PŚ w tym sezonie :?:
Awatar użytkownika
Kubar
Junior młodszy

Dołączenie: Pią Sty 01, 2010 8:50 pm
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Janko10 Pią Sty 15, 2010 11:42 pm

Myślę, że tak. Ale nie oczekujmy cudów.
Pływaczyk pokaże klasę w następnym sezonie. :D
Cholerna boreljoza... :(
Awatar użytkownika
Janko10
Ostrzeżenie

Postprzez Miłosz Sob Sty 16, 2010 12:45 pm

Przypadek podobny jak u Pałki gdy to kontuzje hamują dobrze zapowiadającą się karierę. Jeśli kiedykolwiek będzie miał wrócić do dobrej formy to na pewno nie w tym sezonie.
Miłosz
Młodzieżowiec

Dołączenie: Pon Gru 10, 2007 8:18 pm

Następna

Powróć do Biathlon

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Yahoo [Bot] oraz 1 gość