Magdalena Grzywa

Dyskusje na temat biathlonu.

Postprzez Mateusz Pon Gru 17, 2007 7:12 pm

Nigdy dobrą biathlonistką nie była, ale robi karierę jako komentator sportowy.
Awatar użytkownika
Mateusz
Mistrz Olimpijski

Dołączenie: Pon Lis 20, 2006 5:39 pm
Miejscowość: Oleśnica

Postprzez Bartek Jedynak Pią Gru 21, 2007 10:22 pm

Jakby nie była dobra to by się przez tyle lat nie utrzymywała w kadrze narodowej.
Bartek Jedynak
Junior młodszy

Dołączenie: Pon Mar 12, 2007 9:35 pm

Postprzez Mateusz Sob Gru 22, 2007 10:11 am

Dobrze wiesz jaki jest poziom kobiecego biathlonu w Polsce, oprócz Gwizdoń i Pałki nie mam nikogo, a to, że załapała się do kadry A nic nie mówi, Grzywa nie miała konkurencji, nie chciało się jej trenować, a i tak była czołową biathlonistką kraju.
Awatar użytkownika
Mateusz
Mistrz Olimpijski

Postprzez Gaucho Sob Gru 22, 2007 5:25 pm

Ale nikt w Polsce nie ma wiecej nagrod w biathlonie letnim :P
Awatar użytkownika
Gaucho
Biathlon.pl

Dołączenie: Sob Lip 08, 2006 7:47 am
Miejscowość: Rosja

Postprzez Mateusz Sob Gru 22, 2007 5:49 pm

No tak, ale biathlon letni jest mniej popularny od zimowego i to zdecydowanie.
Awatar użytkownika
Mateusz
Mistrz Olimpijski

Postprzez davioz Wto Sty 01, 2008 1:06 pm

Robi kariere popełniając błędy w wymowie :) Jak usłyszałem "łilhelm" od razu przełączyłem na EuroSport...
Zina Kocher !
BIATHLON FOREVER
... Visionary Dreams...
Awatar użytkownika
davioz
Młodzieżowiec

Dołączenie: Czw Lis 30, 2006 3:19 pm

Postprzez Johnny Czw Sty 03, 2008 2:02 pm

na Eurosporcie najlepiej komentuja i jest smiesznie
Johnny
Młodzik

Dołączenie: Śro Lis 29, 2006 12:08 pm

Postprzez adondek1 Czw Sty 03, 2008 3:02 pm

davioz napisał(a):Robi kariere popełniając błędy w wymowie :) Jak usłyszałem "łilhelm" od razu przełączyłem na EuroSport...

A kto ogląda biathlon w TVP????
adondek1
Junior

Dołączenie: Pon Gru 31, 2007 10:16 am

Postprzez Mateusz Czw Sty 03, 2008 3:37 pm

Ci co nie mają Eurosportu :)
Awatar użytkownika
Mateusz
Mistrz Olimpijski

Postprzez Żaba Pią Sty 04, 2008 1:11 pm

Ja nawet nie mam TVP Sport, a jakbym miał to i tak bym oglądał na Eurosporcie, bo tam są komentatorzy którzy poprostu wymiatają. J&W są the bast!!
Awatar użytkownika
Żaba
Kapitan drużyny

Dołączenie: Nie Gru 03, 2006 4:58 pm
Miejscowość: Oświęcim

Postprzez Kiri Sob Sty 12, 2008 12:03 pm

Coś ostatnio rzadko Magdalene Grzywę widzę na biathlonowych trasach. Występuje jeszcze choć w PŚ Europy?
Kiri
Junior

Dołączenie: Pią Gru 01, 2006 6:32 pm

Postprzez Sebastian Krystek Sob Sty 12, 2008 8:07 pm

Kiri napisał(a):Coś ostatnio rzadko Magdalene Grzywę widzę na biathlonowych trasach. Występuje jeszcze choć w PŚ Europy?

Puchar Świata Europy? Obawiam się, że tam to nikt nie startuje :)
Magdalena Grzywa oczywiście zakończyła karierę biathlonową po ubiegłym sezonie. Obecnie jest komentatorką biathlonu w TVP Sport. Razem z nią na zmianę komentują Krzysztof Miklas, Piotr Sobczyński i Dominik Jabłecki.
Awatar użytkownika
Sebastian Krystek
Site Admin

Dołączenie: Czw Lip 06, 2006 10:17 pm

Postprzez Kiri Nie Sty 13, 2008 12:22 pm

No nie wiem Sebastian, nie oglądam PŚ Europy, dlatego się pytam.
Kiri
Junior

Postprzez Menson Nie Sty 13, 2008 12:34 pm

A czy ktoś w ogóle ogląda PŚ Europy? Jeśli tak, to wielkie gratulacje dla niego :shock:
Menson
Ostrzeżenie

Dołączenie: Sob Gru 08, 2007 11:54 am

Postprzez Daniel Nie Sty 13, 2008 1:01 pm

Kiri, cała rzecz w tym że jest Puchar Świata i Puchar Europy, a nie ma czegoś takiego jak Puchar Świata Europy ;)
Daniel
Młodzieżowiec

Dołączenie: Sob Lut 10, 2007 3:37 pm
Miejscowość: Toruń

Postprzez Kiri Nie Sty 13, 2008 8:23 pm

Ojoj, ale napisałem :-P
Wybaczcie.
To w końcu występuje tam czy nie? :D
Kiri
Junior

Postprzez Runshot Pon Sty 14, 2008 7:28 pm

Osobiście rzadko oglądam biathlon w TV, a jak już to na Eurosport. Ważniejsze są dla mnie wyniki on-line na biathlonworld.com. Mam na bieżąco
jak nasi biegną i strzelają oraz inni biathloniści, a często realizatorzy TV pokazują jak chcą i mało z tego wiadomo...szczególnie Niemcy pokazują głównie swoich, no ale trochę ich można usprawiedliwić bo mają powody.
Szybko biegaj i celnie strzelaj... Daleko zajdziesz.
Awatar użytkownika
Runshot
Młodzik

Dołączenie: Sob Gru 15, 2007 12:54 pm
Miejscowość: Radlin

Postprzez Miłosz Sob Sty 19, 2008 5:04 pm

Magdalena 'Aczkolwiek' Grzywa to największa porażka dziennikarska ostatnich lat... (bo tego gościa od kolarstwa na IO w Atenach nic nie przebije)

'Nikolaj Kruglow' zmiast Nikołaj Krugłow przelało czarę goryczy...
Miłosz
Młodzieżowiec

Dołączenie: Pon Gru 10, 2007 8:18 pm

Re: Magdalena Grzywa

Postprzez Miłosz Nie Lis 23, 2008 1:05 pm

Hie, hie... Nie wiem czy wiecie, ale pani Magdalena zagląda na nasze forum :D
Jeszcze w poprzednim sezonie napisała do mnie wiadomość prywatną, że nie zgadza się z moją oceną jej komentowania, którą wyraziłem w poście powyżej :P
Dopiero teraz zauważyłem, że do mnie napisała. Ma nick Magdalena Grzywa.
Miłosz
Młodzieżowiec

Dołączenie: Pon Gru 10, 2007 8:18 pm

Postprzez Windzior1 Śro Sty 21, 2009 12:40 pm

To jak pani Magda zaglada na forum, to mam do niej prosbe: Pani Magdo - prosze podczas transmisji (niestety nie mam Eurosportu wiec ogladam biathlon w waszej stacji) wlaczyc sobie wyniki na zywo w interneci (Result Panel) i podawac nam czasem to co sie dzieje a nie pani przypuszczenia. Komentuja pani czesto na nos podczas gdy wystarczy zajrzec na ten LivePanel gdzie nabiezaco pokazywane sa osoigniecia wszystkich zawodnikow. Uniknie w ten sposob pani takich bezsensownych komentarzy w stylu Sikora napewno odrobi straty (podczas gdy statystyki tam pokazywaly ze akurat w ten dzien Sikora tracil na kazdym kolko po kilkanascie sekund do najlepszego). Bedzie tez pani wiedziala kto jak strzela i na jakim jest mijescu, jak sytuacja przedstawia sie na jakim km i tak dalej....dlugo by pisac... Najlepiej wlaczyc sobie czasem transmisje na Eurosporcie i posluchac transmisji waszych kolegow - jest sie naprawde czego od nich uczyc. Nie mowie tego do pani zlosliwe - ale tylko dlatego zeby w jakis sposob uatrakcyjnic pani komentarz. Ma pani mily glos - ktory sie dobrze slucha ale nie zadko komentuje pani te wydarzenia ktore nas najbardziej interesuja. Kazdego wytrawnego kibica biathlonu napewno bardzo interesuja takie rzeczy jak kto ile czasu spedzil na strzelnicy, albo kto jaki czas wykrecil na danym okrazeniu. Takze istotne jest zeby podawac nam na biezaco to jak biegna i jak strzelaja nasi reprezentanci - i tu tez wazna sprawa - pani koledzy najczesciej komentujac strzelania Tomka - licza mu ile juz stracil zapadek - ok - ale jak mowi po drugim strzale celnym ze super dzis strzela - to mi sie noz otwiera -wiem ze to niby nie jest wazne - ale po jaka cholere zapeszac -nigdy tego nie moge przebolec, bo najczesciej 3 lub 4 niecelny i irytacja wzrasta do maksimu - naprawde - prosze obejrzec w jaki sposob robia to panowie w Erosporcie - wiadomo ze "Rach Ciach Ciach" juz nie powtorzycie ale zawsze mozna cos udoskonalic zeby ten komentarz sie milo sluchalo a nie denerwowalo. Wiem ze to nie wasza wina ze akurat zawodnik nie trafil - ale sluchac tego tez sie nie chce.
Pozdrawiam serdcznie
Windzior1
Młodzik

Dołączenie: Śro Sty 21, 2009 12:26 pm

Postprzez mrblonde Nie Lut 22, 2009 9:21 am

Ja akurat panią Magdę bardzo lubię. Fakt faktem ze ogromnych sukcesów jako aktywna zawodniczka nigdy nie odnosiła, ale na pewno zna się na rzeczy. Jak mi się zdarzy przycisnąć nie ten guzik i wylądować na TVP Sport zamiast na Eurosporcie to pani Magda mi absolutnie nie przeszkadza, a napewno jest dużo lepsza niż większość komentatorów tej stacji. Do tego jeszcze dochodzi ze zawsze jest przyjemnie popatrzeć się na panią Magdę...
Pozdrawiam Mr. Blonde
mrblonde
Młodzik

Dołączenie: Nie Lut 22, 2009 9:06 am

Postprzez Adrian Woźniak Nie Lut 22, 2009 10:10 am

Dopóki sam człowiek się nie weźmie za daną robotę, dopóty nie zobaczy jaka to ciężka robota :wink: Praca w telewizji nie jest łatwa, trzeba umieć poradzić sobie z presją i stresem. Panowie Jaroński i Wyrzykowski radzą sobie z tym znakomicie, ale za nimi przemawia ogromne doświadczenie zdobyte w ciągu wielu lat pracy :wink:

a co do Magdy Grzywy to troche zamieszała się wczoraj tłumacząc zasady kwalifikacji do biegu masowego :wink: Właściwie nie tyle zamieszała, co moim zdaniem popełniła błąd :wink:
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Biathlon.pl

Dołączenie: Czw Lut 12, 2009 11:05 pm

Postprzez Menson Nie Lut 22, 2009 5:01 pm

Zapewne chodzi o to, że powiedziała, że w masówce mogą startować wszyscy medaliści danych MŚ, a reszta idzie z generalnej, a zapomniało o najlepszych punktujących danych MŚ. Właśnie też to chciałem napisać :D .
Menson
Ostrzeżenie

Dołączenie: Sob Gru 08, 2007 11:54 am

Postprzez dan Nie Lut 22, 2009 5:05 pm

Nie zapomniała o tych z mistrzostw świata tylko powiedziała to trochę inaczej. Mianowicie w ten sposób, że 15 z mistrzostw i reszta z pucharu świata oprócz tych co medale zdobędą.
Kornelio why?
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Świata

Dołączenie: Nie Gru 28, 2008 4:14 pm
Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez Biathlonman Nie Lut 22, 2009 11:33 pm

Sobczynskiego to sie sluchac nie da, ani w biathlonie ani w koszykowce. Nie wiem jak jest w lyzwiarstwie figurowym bo go nie ogladam ale pewnie tez cienko. Gdy ogladalem bieg indywidualny panow to myslalem ze mnie zaraz trafi. Zero podawania wynikow ze strony np jak nasi sie spisywali na szczelnicy. Dodatkowo wczesna pora powodowala ze praktycznie spalem na tej transmisji. Zenada. Magdalena Grzywa chociaz cos ciekawego dopowie i chociaz podaje wyniki naszych. Moglaby czasami w trakcie transmisji poopowiadac o czasach kiedy ona sama startowala. Jakies anegdoty, smieszne historie, relacje w kadrze czy przyblizyla nam np techniczne aspekty biegu czy strzelania.
Biathlonman
Junior młodszy

Dołączenie: Czw Lis 20, 2008 5:05 pm

Re:

Postprzez meehow Wto Lut 24, 2009 4:38 pm

Mateusz napisał(a):Nigdy dobrą biathlonistką nie była, ale robi karierę jako komentator sportowy.

Magda Grzywa była świetnie się zapowiadającą juniorką. Pamiętam, jak zdobywałą medale na MŚJ. To ten sam rocznik, co Magda Gwizdoń. Jako juniorki obie prezentowały bardzo podobny poziom, przy czym Grzywa lepiej strzelała, a Gwizdoń - biegała. Po przejściu do kategorii seniorek Grzywie nie szło już tak dobrze, choć przez pewien czas była jedną z najlepiej strzelających zawodniczek w całej stawce PŚ. Niestety, biegała nie najlepiej i przez to sukcesów wielkich jako seniorka nie odniosła.
No a poza tym to śliczna dziewczyna - jedna z najładniejszych biathlonistek w całej historii! :D
Pozdrawiam
meehow
Młodzik

Dołączenie: Wto Lut 17, 2009 4:14 pm

Magdaleny...

Postprzez meehow Wto Lut 24, 2009 4:45 pm

Aha, i jeszcze jedno: czy ktoś poza mną zauważył, jak wiele biathlonistek ma na imię Magdalena? :wink: U nas Gwizdoń, Grzywa, Nykiel, za granicą Neuner, a kiedyś Forsberg... Jeżeli ktoś chce miec córkę-biathlonistkę, niech da jej na imię Magdalena! :lol:
Pozdrawiam wszystkie Magdy, a Grzywę w szczególności! :)
meehow
Młodzik

Dołączenie: Wto Lut 17, 2009 4:14 pm

Magdalena Grzywa komentator

Postprzez zbynol Nie Sty 24, 2010 12:36 pm

Nie wiem czy Pani Magda przeczyta te kilka słów,ponieważ do niej je kieruję.Interesuję się biathlonem od wielu wielu lat.Oglądam wszystkie możliwe transmisje,jednak takiego komentarza jak w tvp sport od czasów Pana Chuścickiego(eurosport) jeszcze nie słyszałem.Flaki się przewracają od komentarza tego duetu.Pani Magda się mądrkuje mimo,że przez całą swoją żałosną karierę nic nigdy nie osiągnęła.Typowa statystka PŚ.Cienka jak barszcz.Dobrze ,że nie przytacza epizodów ze swojej kariery zawodniczej.Brak rzetelnej krytyki dotyczącej naszych "cieniasów" oraz pomyłki w czasie komentarza rozkładają człowieka na łopatki. Typowe dyletanctwo i brak profesjonalizmu.Pooglądajcie sobie Państwo komentarz Pana Wyżykowskiego oraz Jarońskiego ,to może czegoś się nauczycie.Wielkie pokłony tym Panom.Ich relacja ,to czysta poezja.Są zabawni,dobrze przygotowani tematycznie,mają zawsze mnóstwo ciekawostek,informacje ze świeżych wywiadów.Nawet moja żona ,która nigdy nie interesowała się tą dyscypliną,przy ich prowadzeniu stała się fanką biathlonu.
Komentarz jaki prowadzi para w tvp. sport ,to ostateczna porażka.Proszę forumowiczów o podpisy pod moim apelem ,aby zakończyć tę farsę komentatorską.Być może Pańi Madzia wykaże więcej pokory,a jej kolega pożegna sie z tą dyscypliną na zawsze.Na koniec chciałbym podziękować Panu Tomkowi Sikorze.To co ten zawodnik dał nam kibicom jest nie do opisania.Brawo Panie Tomku i niech Pan śmiga do 40 stki,bo za Panem przepaść.Szkoda naszych pieniędzy na na pozostałą część zespołu biatlhonistów.
pozdrawiam Zbynol
zbynol
Młodzik

Dołączenie: Sob Sty 16, 2010 1:25 pm

Re: Magdalena Grzywa komentator

Postprzez maksim Nie Sty 24, 2010 1:05 pm

zbynol napisał(a):Nie wiem czy Pani Magda przeczyta te kilka słów,ponieważ do niej je kieruję.Interesuję się biathlonem od wielu wielu lat.Oglądam wszystkie możliwe transmisje,jednak takiego komentarza jak w tvp sport od czasów Pana Chuścickiego(eurosport) jeszcze nie słyszałem.Flaki się przewracają od komentarza tego duetu.Pani Magda się mądrkuje mimo,że przez całą swoją żałosną karierę nic nigdy nie osiągnęła.Typowa statystka PŚ.Cienka jak barszcz.Dobrze ,że nie przytacza epizodów ze swojej kariery zawodniczej.Brak rzetelnej krytyki dotyczącej naszych "cieniasów" oraz pomyłki w czasie komentarza rozkładają człowieka na łopatki. Typowe dyletanctwo i brak profesjonalizmu.Pooglądajcie sobie Państwo komentarz Pana Wyżykowskiego oraz Jarońskiego ,to może czegoś się nauczycie.Wielkie pokłony tym Panom.Ich relacja ,to czysta poezja.Są zabawni,dobrze przygotowani tematycznie,mają zawsze mnóstwo ciekawostek,informacje ze świeżych wywiadów.Nawet moja żona ,która nigdy nie interesowała się tą dyscypliną,przy ich prowadzeniu stała się fanką biathlonu.
Komentarz jaki prowadzi para w tvp. sport ,to ostateczna porażka.Proszę forumowiczów o podpisy pod moim apelem ,aby zakończyć tę farsę komentatorską.Być może Pańi Madzia wykaże więcej pokory,a jej kolega pożegna sie z tą dyscypliną na zawsze.Na koniec chciałbym podziękować Panu Tomkowi Sikorze.To co ten zawodnik dał nam kibicom jest nie do opisania.Brawo Panie Tomku i niech Pan śmiga do 40 stki,bo za Panem przepaść.Szkoda naszych pieniędzy na na pozostałą część zespołu biatlhonistów.
pozdrawiam Zbynol

naucz się pisać nazwisko swojego idola. J&W są najlepsi bo nie ma innych i tyle. TVP sport za dużo błędów i brak wyciągania z nich wniosków. niestety. Po Grzywie się więcej spodziewałem, a przecież komentuje już chyba 3 sezon biathlon.
maksim
Młodzieżowiec

Dołączenie: Pią Gru 12, 2008 11:52 am

Re: Magdalena Grzywa komentator

Postprzez Janko10 Nie Sty 24, 2010 1:44 pm

zbynol napisał(a):...Komentarz jaki prowadzi para w tvp. sport ,to ostateczna porażka.Proszę forumowiczów o podpisy pod moim apelem ,aby zakończyć tę farsę komentatorską....

Masz mój głos. Ale oczywiście to nic nie da. :|
13 stycznia 2010 nie zważając na okres ochronny oraz obrońców przyrody, zastrzelono Świstaka. Sprawcy, którego imienia nie wolno wymawiać, uszło to na razie płazem. Żądamy wskrzeszenia Świstaka!
Awatar użytkownika
Janko10
Ostrzeżenie

Dołączenie: Sob Gru 06, 2008 6:30 pm
Miejscowość: Brzeg Dolny

Następna

Powróć do Biathlon

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości